Περιγραφή

Ουδέτερη Σιλικόνη Sikasil C

To Sikasil C είναι 1-συστατικού, ουδέτερης ωρίμανσης, μη διαβρωτικό, ελαστικό σφραγιστικό πολλαπλών χρήσεων.Δεν απαιτεί αστάρι και έχει πολύ καλή πρόσφυση στα περισσότερα κοινά κατασκευαστικά υλικά. Διαμορφώνει σφράγιση ελαστική, στεγανή και μόνιμα εύκαμπτη, ανθεκτική σε υπεριώδη ακτινοβολία, μύκητες και άλγη

Κινητικότητα ±25 %

Κατάλληλο για εσωτερικές και εξωτερικές εφαρμογές

Διατίθεται σε δυο χρώματα λευκό και διάφανο

Πλεονεκτήματα

  • Εφαρμογή χωρίς αστάρι στα περισσότερα υποστρώματα και για τις περισσότερες εφαρμογές
  • Ανθεκτικό σε υπεριώδη ακτινοβολία
  • Ανθεκτικό σε καιρικές επιδράσεις και γήρανση
  • Καλή πρόσφυση στα περισσότερα κατασκευαστικά υλικά, όπως μέταλλα, σκυρόδεμα, βαμμένες επιφάνειες, ξύλο, πλαστικά, κεραμικά πλακίδια, γυαλί
  • Χαμηλές εκπομπές Πτητικών Οργανικών Ενώσεων
  • Μακροπρόθεσμη αντοχή σε μύκητες και άλγη
  • Υψηλή ελαστικότητα και ευκαμψία
  • Μη διαβρωτικό

Χαρακτηριστικά

Σύσταση Αλκόξυ-σιλικόνη

Πυκνότητα ~ 1,00 kg/l (ISO 1183-1)

Σκληρότητα Shore A ~ 20 (μετά από 28 ημέρες) (ISO 868)

Μέτρο ελαστικής παραμόρφωσης ~ 0,35 N/mm2 σε 100% επιμήκυνση (23 °C) (ISO 8339)

Ελαστική επαναφορά > 70% (ISO 7389)

Αντίσταση σε διάδοση σκισίματος ~ 3,0 N/mm (ISO 34)

Κινητικότητα ± 25%25 (ISO 9047)

Θερμοκρασία λειτουργίας −40 °C ελάχιστη / +150 °C μέγιστη

Σχεδιασμός αρμού Ο αρμός πρέπει να σχεδιασθεί έτσι ώστε να ταιριάζει στην κινητικότητα του σφραγιστικού. Για αρμούς πλάτους ≥ 10 mm και ≤ 20 mm συνιστάται βάθος αρμού 10 mm.

Εφαρμογή

Προετοιμασία υποστρώματος - Το υπόστρωμα πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό, σταθερό, ομοιογενές, απαλλαγμένο από όλους τους ρύπους, όπως γράσα, σκόνη, τσιμεντοεπιδερμίδα, παλαιά σφραγιστικά και χαλαρά τμήματα ή επιστρώσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την πρόσφυση του σφραγιστικού. Το υπόστρωμα πρέπει να διαθέτει επαρκή αντοχή για να ανθίσταται στις τάσεις που θα ασκηθούν λόγω της κινητικότητας του σφραγιστικού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνικές καθαρισμού, όπως βούρτσισμα, τρίψιμο, αμμοβολή ή άλλες κατάλληλες μηχανικές μέθοδοι. Ακολούθως σκόνη, χαλαρά και σαθρά υλικά θα πρέπει να απομακρύνονται πλήρως από όλες τις επιφάνειες πριν την εφαρμογή ενεργοποιητών ή ασταριών.

Το Sikasil C προσφύεται χωρίς αστάρια και/ή ενεργοποιητές. Παρόλα αυτά, για βέλτιστη πρόσφυση και σε περιπτώσεις κρίσιμων εφαρμογών, π.χ. εφαρμογές σε πολυώροφα κτίρια, συγκολλήσεις με έντονες τάσεις, σε περιπτώσεις έκθεσης σε ακραίες καιρικές συνθήκες ή εμβάπτιση σε νερό, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες διαδικασίες ασταρώματος και/ή προετοιμασίας του υποστρώματος:

  • Μη πορώδη υποστρώματα: Αλουμίνιο, ανοδιωμένο αλουμίνιο, ανοξείδωτος χάλυβας, γαλβανισμένος χάλυβας, μέταλλα με ηλεκτροστατικές βαφές ή εφυαλωμένα πλακίδια θα πρέπει να γυαλοχαρτάρονται ελαφρά, να καθαρίζονται και να προετοιμάζονται με Sika Aktivator-205, εφαρμοσμένο σε ένα καθαρό πανί. Πριν τη σφράγιση τηρήστε χρόνο ξήρανσης > 15 λεπτών (< 6 ώρες). Άλλα μέταλλα όπως χαλκός, ορείχαλκος και τιτάνιο-ψευδάργυρος θα πρέπει επίσης να καθαρίζονται και να προετοιμάζονται με Sika Aktivator-205 σε καθαρό πανί. Αφού τηρηθεί ο χρόνος ξήρανσης, εφαρμόστε Sika Primer-3 N με πινέλο και τηρήστε επιπλέον χρόνο ξήρανσης > 30 λεπτών (< 8 ώρες) πριν τη σφράγιση. Υποστρώματα από PVC θα πρέπει να καθαρίζονται και να ασταρώνονται με Sika Primer-215. Αφήστε χρόνο ξήρανσης > 30 λεπτά (< 8 ώρες) πριν τη σφράγιση. Γυάλινες επιφάνειες θα πρέπει να καθαρίζονται με ισοπροπυλική αλκοόλη πριν την εφαρμογή.
  • Πορώδη υποστρώματα: Σκυρόδεμα, αεροσκυρόδεμα, τσιμεντοειδούς βάσης κονιάματα ή τούβλα θα πρέπει να ασταρώνονται χρησιμοποιώντας Sika Primer-3 N εφαρμοσμένο με πινέλο. Πριν τη σφράγιση τηρήστε χρόνο αναμονής > 30 λεπτά (< 8 ώρες). Για λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή του ασταριού και τους χρόνους ξήρανσης, ανατρέξτε στην πλέον πρόσφατη έκδοση του αντίστοιχου φύλλου ιδιοτήτων. Θα πρέπει να διεξάγονται δοκιμές πρόσφυσης σε συγκεκριμένα υποστρώματα και όλες οι διαδικασίες εφαρμογής θα πρέπει να συμφωνούνται μεταξύ των εμπλεκόμενων πριν την εφαρμογή σε ευρεία κλίμακα. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το Τεχνικό Τμήμα της Sika.

Σημείωση: Τα αστάρια και οι ενεργοποιητές αποτελούν ενισχυτικά πρόσφυσης και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση το σωστό καθαρισμό και την ορθή προετοιμασία του υποστρώματος. Τα αστάρια βελτιώνουν τη μακροπρόθεσμη απόδοση του σφραγισμένου αρμού.

Απομάκρυνση νωπών υπολειμμάτων από τα εργαλεία και τον εξοπλισμό εφαρμογής μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρήση Sika Remover-208. Σκληρυμένο και/ή υλικό που έχει ωριμάσει μπορεί να απομακρυνθεί μόνο μηχανικά.

Ροή κρέμασης < 1 mm (20 mm προφίλ, 23 °C) (ISO 7390)

Θερμοκρασία περιβάλλοντος +5 °C ελάχιστη / +40 °C μέγιστη

Θερμοκρασία υποστρώματος +5 °C ελάχιστη / +40 °C μέγιστη, τουλάχστον 3 °C πάνω από το σημείο δρόσου

Ρυθμός ωρίμανσης ~ 3 mm/24 ώρες (23 °C / 50% Σ.Υ.) (CQP 049-2)

Χρόνος δημιουργίας  επιδερμίδας ~ 35 λεπτά (23 °C / 50% Σ.Υ.) (CQP 019-1)

Κατανάλωση Μήκος αρμού ανά 300 ml 3 2 1,5 Πλάτος αρμού 10 15 20 Βάθος αρμού 10 10 10

Χαρακτηριστικά

Δοχείο
300 ml
Κατασκευαστής
SIKA
Χρώμα
Λευκό

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Product added to compare.