Περιγραφή

Ινοπλισμένο Τσιμεντοειδές Κονίαμα για Στεγανοποίηση και Προστασία Σκυροδέματος Sikalastic 1K Sika

Το Sikalastic 1K είναι ένα ενός συστατικού, εύκαμπτο, ινοπλισμένο κονίαμα βάσεως τσιμέντου τροποποιημένο με ειδικά πολυμερή ανθεκτικά σε αλκάλια. Το Sikalastic 1K είναι κατάλληλο για εφαρμογή με βούρτσα, ρολό ή σπάτουλα.

Πλεονεκτήματα

  • Προϊόν 1-συστατικού, απλά προστίθεται νερό
  • Προσαρμόσιμη συνεκτικότητα για εφαρμογή με βούρτσα ή σπάτουλα
  • Καλή αντίσταση σε κρέμαση, εύκολο στην εφαρμογή ακόμη και σε κατακόρυφες επιφάνειες
  • Καλή δυνατότητα γεφύρωσης ρωγμών
  • Πολύ καλή πρόσφυση σε πολλά υποστρώματα, συμπεριλαμβάνοντας σκυρόδεμα, τσιμεντοειδή κονιάματα, πέτρα, τοιχοποιία
  • Μπορεί να εφαρμοστεί σε νωπά υποστρώματα

Χαρακτηριστικά

Σύσταση Τσιμέντο τροποποιημένο με πολυμερή ανθεκτικά σε αλκάλια, επιλεγμένα αδρανή, προσμείξεις λεπτών υλικών, πρόσθετα και ίνες

Μέγιστο μέγεθος κόκκου Dmax: ~0,3 mm

Αντοχή πρόσφυσης σε εφελκυσμό ≥ 0,8 N/mm2 (EN 1542) (Οι τιμές ελήφθησαν σε συνολικό πάχος στρώσης υλικού 3 mm σε δύο στρώσεις, με 22 % νερό ανάμειξης)

Ικανότητα γεφύρωσης ρωγμών

  • > 0,50 mm (Τάξεως A 3, +23 °C) (Οι τιμές ελήφθησαν σε συνολικό πάχος στρώσης υλικού 3 mm σε δύο στρώσεις, με 22 % νερό ανάμειξης) (EN 1062-7)
  • ≥ 0,75 mm (+23 °C) (Οι τιμές ελήφθησαν με συνολική κατανάλωση 3,6 kg/m2 σε δύο στρώσεις, με 30 % νερό ανάμειξης.)(EN 14891 A.8.2)
  • ≥ 0,75 mm (–5 °C) (Οι τιμές ελήφθησαν με συνολική κατανάλωση 3,6 kg/m2 σε δύο στρώσεις, με 30 % νερό ανάμειξης.)(EN 14891 A.8.3)

Εφαρμογή

Ανάμειξη -  Το Sikalastic 1K πρέπει να αναμειχθεί με ηλεκτρικό αναμεικτήρα χαμηλών στροφών (~ 500 στροφές ανά λεπτό), προσθέτοντας τη σωστή ποσότητα νερού, ανάλογα με την επιλεγμένη μέθοδο εφαρμογής. Όταν επιτευχθεί ένα ομοιογενές μείγμα, συνεχίστε την ανάμειξη για ακόμα 3-4 λεπτά. Το κονίαμα πρέπει να είναι ομοιογενές και χωρίς συσσωματώματα. Μην προσθέτετε επιπλέον νερό ή άλλα υλικά. Αναμείξτε πλήρεις συσκευασίες ώστε να αποφεύγεται η ανομοιόμορφη κατανομή των αδρανών.

Εφαρμογή Ειδικές απαιτήσεις:  Όλες οι συνδέσεις μεταξύ υποστρώματος και εισόδων σωληνώσεων, διακοπτών φωτισμού, κ.τ.λ. θα πρέπει να σφραγίζονται και να καθίσταται στεγανές. Αρμοί σε σκυρόδεμα, σωληνώσεις ή οπουδήποτε αλλού στην κατασκευή θα πρέπει επίσης να σφραγίζονται και να καθίστανται στεγανοί. Διαμορφώστε καμπύλο λούκι σε ενώσεις τοίχου/δαπέδου.

Εφαρμογή Sikalastic 1K με:

  • σπάτουλα: Ασκήστε καλή και ομοιόμορφη πίεση στο υπόστρωμα
  • βούρτσα/ρολό: Χρησιμοποιήστε κοντής-μεσαίας τρίχας ρολό, διασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή και πάχος στρώσης στο υπόστρωμα. Εφαρμόστε σε 2 κατευθύνσεις (διαγώνια και αντίθετα / σταυρωτά).
  • ψεκασμό: Επικοινωνήστε με το Τεχνικό Τμήμα της Εταιρείας για λεπτομέρειες

Η βέλτιστη απόδοση στεγανότητας επιτυγχάνεται με εφαρμογή Sikalastic 1K με σπάτουλα σε τουλάχιστον 2 στρώσεις, με συνολικό πάχος τουλάχιστον 3 mm. Η εφαρμογή με βούρτσα θα πρέπει να λαμβάνει χώρα με τη μέγιστη δυνατή προσοχή και με στόχο την ομοιόμορφη κάλυψη ολόκληρης της επιφάνειας. Το μέγιστο συνιστώμενο πάχος για αυτή τη μέθοδο εφαρμογής είναι 1 mm ανά στρώση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, απαιτείται εφαρμογή τουλάχιστον 2-3 στρώσεων (επόμενες στρώσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται σταυρωτά). Αναμείνατε μέχρι η πρώτη στρώση να σκληρύνει πριν την εφαρμογή επόμενων στρώσεων. Η εφαρμογή θα πρέπει να καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια και να διασφαλίζει ομοιόμορφο πάχος. Το Sikalastic 1K δεν μπορεί να φινιριστεί χρησιμοποιώντας τριβίδι ή πήχη. Το φινίρισμα της επιφάνειας μπορείνα λάβει χώρα αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ωρίμανση του υλικού, χρησιμοποιώντας τεχνικές που περιλαμβάνουν ελαφρύ τρίψιμο.

Απομάκρυνση νωπών υπολειμμάτων από τα εργαλεία και τον εξοπλισμό εφαρμογής μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρήση νερού. Σκληρυμένο και/ή υλικό που έχει ωριμάσει μπορεί να απομακρυνθεί μόνο μηχανικά.

Αναλογία ανάμειξης

  • Με βούρτσα - ~6,0 lt νερού ανά σακί 20 kg
  • Με ρολό - ~7,0 lt νερού ανά σακί 20 kg
  • Με σπάτουλα - ~4,4 lt νερού ανά σακί 20 kg

Πυκνότητα νωπού κονιάματος ~1,5 kg/l

Πάχος στρώσης

  • Μέγιστο συνολικό: 3 mm με ομοιόμορφο, σταθερό πάχος στρώσεων, εφαρμοσμένο κατ' ελάχιστο σε 2 στρώσεις
  • Μέγιστο ανά στρώση: 2 mm για εφαρμογή με σπάτουλα και 1 mm για εφαρμογή με βούρτσα/ρολό

Θερμοκρασία περιβάλλοντος 5 °C ελάχιστη / 35 °C μέγιστη

Θερμοκρασία υποστρώματος 5 °C ελάχιστη / 35 °C μέγιστη

Χρόνος εργασιμότητας ~30 λεπτά στους +20 °C

Κατανάλωση Εξαρτάται από την τραχύτητα του υποστρώματος. Σαν οδηγός: ~1,2kg/m2/mm

Χαρακτηριστικά

Μέγιστη Κοκκομετρία
0.3 mm
Δοχείο
Σακί 20 kg
Κατασκευαστής
SIKA
Χρώμα
Γκρι

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Product added to compare.