Περιγραφή

Sikaflex 111 Stick & Seal από την εταιρεία Sika

Εύκαμπτο σφραγιστικό και συγκολλητικό

Το Sikaflex 111 Stick & Seal είναι 1- συστατικού, πολλαπλών χρήσεων, συγκολλητικό και σφραγιστικό με ιδιαίτερα ευρύ φάσμα εφαρμογών σε πλειάδα επιφανειών στην κατασκευή

Προσφύεται και συγκολλά τα περισσότερα κατασκευαστικά υλικά και είναι κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση

Διατίθεται σε δυο χρώματα λευκό και μάυρο

Πλεονεκτήματα

  • Προσφύεται καλά σε πλειάδα υποστρωμάτων χωρίς την ανάγκη προηγούμενης εφαρμογής ασταριού
  • Προσφύεται σε νωπό σκυρόδεα
  • Συμβατό με τα περισσότερα υποστρώματα, EPS/XPS και ανθρακοϋφάσματα
  • Συμβατό με τις περισσότερα ασφαλτικά υποστρώματα
  • Καλές μηχανικές αντοχές και αντοχή σε καιρικές επιδράσεις
  • Σφραγιστικό-συγκολλητικό με σήμανση CE

Χαρακτηριστικά

  • Σύσταση Πολυμερή τερματισμού σε σιλάνια
  • Πυκνότητα ~1,40 kg/l (ISO 1183-1)
  • Σκληρότητα Shore A ~36 (μετά από 28 ημέρες) (ISO 868)
  • Εφελκυστική αντοχή ~1,5 N/mm2 (ISO 37)
  • Μέτρο ελαστικής παραμόρφωσης ~0,65 N/mm2 σε 60 % παραμόρφωση (23 °C) (ISO 8339)
  • Ελαστική επαναφορά ~75 % (ISO 7389)
  • Αντίσταση μετάδοσης σκισίματος ~4,5 N/mm (ISO 34)
  • Θερμοκρασία λειτουργίας −50 °C min. / +80 °C max.

Σχεδιασμός αρμού

Ο αρμός πρέπει να σχεδιασθεί έτσι ώστε να ταιριάζει στην απαιτούμενη κινητικότητα του σφραγιστικού. Το πλάτος του αρμού πρέπει να είναι ≥ 6 mm και ≤ 20 mm. Πρέπει να τηρείται ο λόγος του πλάτους προς το βάθος περίπου 2 : 1. Αρμοί πλάτους ≤ 10 mm προορίζονται για έλεγχο συρρίκνωσης και συνεπώς αποτελούν μη κινητικούς αρμούς. Για αρμούς μεγαλύτερου πλάτους επικοινωνήστε με το Τεχνικό Τμήμα της Sika για περισσότερες πληροφορίες

Εφαρμογή

Προετοιμασία υποστρώματος -  Το υπόστρωμα πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό, σταθερό, ομοιογενές, απαλλαγμένο από ρύπους, γράσα, σκόνη, τσιμεντοεπιδερμίδα, παλαιά σφραγιστικά και ανεπαρκούς πρόσφυσης βαφές, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την πρόσφυση του σφραγιστικού/συγκολλητικού. Το υπόστρωμα πρέπει να διαθέτει επαρκή αντοχή για να αντέξει τις τάσεις που θα ασκηθούν από το σφραγιστικό κατά την κινητικότητά του.

Τεχνικές προετοιμασίας της επιφάνειας περιλαμβάνουν τρίψιμο με συρματόβουρτσα, τρίψιμο με γυαλόχαρτο ή άλλα κατάλληλα εργαλεία και μηχανικές μεθόδους. Σκόνη, χαλαρά και σαθρά προσκολλημένα σωματίδια θα πρέπει να απομακρύνονται τελείως από όλες τις επιφάνειες πριν την εφαρμογή ασταριών, ενεργοποιητών ή του ίδιου του σφραγιστικού/συγκολλητικού.

Το Sikaflex 111 Stick & Seal προσφύεται χωρίς αστάρια και/ή ενεργοποιητές. Παρόλα αυτά, για βέλτιστη πρόσφυση, ανθεκτικότητα σφράγισης και σε περιπτώσεις κρίσιμων και υψηλής απόδοσης εφαρμογών, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες διαδικασίες ασταρώματος και/ή προετοιμασίας του υποστρώματος:

  • Μη πορώδη υποστρώματα Αλουμίνιο, ανοδιωμένο αλουμίνιο, ανοξείδωτος χάλυβας, PVC, γαλβανισμένος χάλυβας, ηλεκτροστατικές βαφές μετάλλου ή εφυαλωμένα πλακίδια θα πρέπει να εκτραχύνονται ελαφρώς με λεπτό λειαντικό πανάκι. Καθαρίστε και προετοιμάστε την επιφάνεια εφαρμόζοντας Sika Aktivator-205 σε ένα καθαρό πανί. Πριν τη συγκόλληση / σφράγιση, τηρήστε χρόνο ξήρανσης > 15 λεπτά (< 6 ώρες). Άλλα μέταλλα, όπως χαλκός, ορείχαλκος και τιτάνιο-ψευδάργυρος θα πρέπει να καθαρίζονται και να προετοιμάζονται με Sika Cleaner P ή Sika Aktivator-205 σε ένα καθαρό πανί. Τηρήστε χρόνο ξήρανσης > 15 λεπτά (< 6 ώρες). Εφαρμόστε Sika Primer-3 N με πινέλο. Τηρήστε επιπλέον χρόνο ξήρανσης > 30 λεπτά (< 8 ώρες) πριν τη συγκόλληση/σφράγιση.
  • Πορώδη υποστρώματα Σκυρόδεμα, αεριοσκυρόδεμα και τσιμεντοειδούς βάσης κονιάματα, επιχρίσματα και τούβλα πρέπει να ασταρώνονται χρησιμοποιώντας Sika Primer-3 N εφαρμοζόμενο με πινέλο. Πριν τη σφράγιση/συγκόλληση τηρήστε χρόνο ξήρανσης > 30 λεπτά (< 8 ώρες).

Για λεπτομερείς οδηγίες επικοινωνήστε με το Τεχνικό Τμήμα της Sika. Σημείωση: Τα αστάρια αποτελούν ενισχυτικά πρόσφυσης. Δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση το σωστό καθαρισμό του υποστρώματος, ούτε βελτιώνουν σημαντικά την αντοχή του. Τα αστάρια επιπλέον βελτιώνουν τη μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα της πρόσφυσης του σφραγισμένου αρμού.

Απομάκρυνση νωπών υπολειμμάτων από τα εργαλεία και τον εξοπλισμό εφαρμογής μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρήση Sika Remover-208

Σκληρυμένο και/ή υλικό που έχει ωριμάσει μπορεί να απομακρυνθεί μόνο μηχανικά

Για καθαρισμό χεριών χρησιμοποιήστε πανάκια EVERBUILD WONDER WIPES Multi-Use

Υλικό υποστήριξης Χρησιμοποιείστε κλειστής δομής, κορδόνια αφρώδους πολυαιθυλενίου

Ροή κρέμασης 0 mm (20 mm προφίλ, 23 °C) (ISO 7390)

Θερμοκρασία περιβάλλοντος +5 °C ελάχιστη / +40 °C μέγιστη

Θερμοκρασία υποστρώματος +5 °C ελάχιστη / +40 °C μέγιστη, τουλάχιστον 3 °C πάνω από το σημείο δρόσου

Ρυθμός ωρίμανσης ~3 mm/24 ώρες (23 °C / 50 % Σ.Υ.) Εταιρική Διαδικασία Ποιότητας Sika (CQP 049-2)

Χρόνος δημιουργίας επιδερμίδας ~35 λεπτά (23 °C / 50 % Σ.Υ.) (CQP 019-1)

Απόδοση (1 φύσιγγα 290 ml) ~100 σημειακές εφαρμογές : Διάμετρος = 30 mm Πάχος = 4 mm ~15 m κορδόνι: Διάμετρος ακροφυσίου = 5 mm  (~20 ml ανά τρέχον μέτρο)  

Χαρακτηριστικά

Δοχείο
290 ml
Κατασκευαστής
SIKA
Χρώμα
Λευκό

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Product added to compare.